Het nummer Starboy, gezongen door The Weeknd en geproduceerd door Daft Punk, zou niet origineel zijn. Zangeres Yasminah beweert dat haar single Hooyo door de artiesten gekopieerd is.

De Somalisch-Amerikaanse artiest klaagt The Weeknd en Daft Punk daarom aan en eist minimaal 5 miljoen dollar (ruim 4,2 miljoen euro) van de twee acts. Yasminah heeft Hooyo, dat in 2009 werd uitgebracht, mede geschreven. Starboy is zeven jaar later uitgebracht.

Volgens de zangeres bevatten beide nummers dezelfde melodie, hetzelfde tempo en is er in allebei de liedjes een klapgeluid op de tweede en vierde maat te horen.

Uit rechtbankpapieren, die in handen zijn gevallen van TMZ, blijkt dat meerdere muziekblogs al hebben geschreven over de gelijkenissen tussen beide nummers.

Volgens Yasminah hebben twee producenten met wie zij werkt al gedreigd een rechtszaak aan te spannen wegens mogelijk plagiaat van het nummer. De zaak kwam niet voor de rechter, maar er werd een schikking getroffen. Omdat de zangeres naar eigen zeggen geen geld heeft gezien, heeft ze besloten de zaak alsnog voor de rechter te brengen.

Starboy was de eerste single van het gelijknamige album van de Canadese zanger. Het werd een grote hit en stond in Nederland vier weken op de nummer 1-positie in de Top 40.