Danny de Munk heeft maandag een nieuwe single aangekondigd, die in een ander muziekgenre valt dan waarin hij gewoonlijk zingt. De zanger brengt een Nederlandstalig nummer uit in het dancegenre. 

"De combinatie zang en dance is er bijna niet, alleen Engelstalig. Ik dacht: eentje moet de eerste zijn, en dat ben ik", zegt de 48-jarige zanger en musicalacteur in RTL Boulevard.

"Het lijkt makkelijk, maar we hebben er bijna anderhalf jaar over gedaan. Nederdance noem ik het. Ik word er erg vrolijk van."

Het nummer krijgt de titel Gewoon Effe Lekker. Het is nog niet bekend wanneer het liedje zal verschijnen. De clip van de single, waarin ook De Munks dochter Bo meedanst, is inmiddels opgenomen.

De Munk bracht gedurende zijn carrière, die begon toen hij twaalf jaar oud was in de musicalfilm Ciske de Rat, in totaal zes albums uit. De presentator, acteur en zanger zong altijd muziek in het levensliedgenre, waarvan Ik voel me zo verdomd alleen het meest bekend is. Het nummer was de titelsong van Ciske de Rat.