Amsterdam Dance Event (ADE) gaat met het platform House of China de Chinese elektronische muziekindustrie verder te verbinden met de internationale industrie. 

Dat is vrijdag op een persconferentie in Peking bekendgemaakt, in aanwezigheid van ADE-directeur Richard Zijlma.

Vorig jaar was China al een zogenoemd focusland bij Amsterdam Dance Event. Drie toonaangevende bedrijven uit de Chinese elektronische muziekindustrie stonden vervolgens aan de basis van House of China. Onder die noemer wordt woensdag 17 oktober, de openingsdag van ADE, in de Balie een conferentie georganiseerd. Daar worden de laatste ontwikkelingen, mogelijkheden en uitdagingen in de Chinese muziekmarkt gepresteneerd. 

House of China is onderdeel van het zogenaamde 'Countries to Watch'-raamwerk. Binnen dit programma krijgen snelgroeiende markten speciale aandacht. Aan de hand hiervan krijgen zij de mogelijkheid zich te presenteren. Tijdens ADE House of China worden onder meer paneldiscussies en een tentoonstelling georganiseerd.

De paneldiscussies behandelen onderwerpen als streamingplatforms, liveregistratie van muziekevenementen en de organisatorische opzet van festivals.