Paul McCartney, die in 1973 met de band Wings het nummer Live and Let Die opnam voor de gelijknamige James Bond-film, is niet van plan nogmaals een nummer voor de beroemde filmreeks op te nemen.

In gesprek met BBC vertelt de 76-jarige zanger dat "één nummer genoeg is". "Ik vond Live and Let Die eigenlijk niet zo'n bijzonder Bond-thema", licht McCartney toe.

Desondanks wordt het nummer wel als een van de meest geslaagde Bond-thema's tot dusver beschouwd. "Nou, dan gebeurt er dus dit. Mensen zeggen: dat is mijn favoriet! En nu ben ik weer om en zeg ik ook dat het mijn lievelings-Bond-thema is."

De zanger hoorde het nummer recentelijk nog, toen de film werd uitgezonden op televisie. "Toen dacht ik wel: oja, dat klopt toch wel samen. Maar, één keer is genoeg."

McCartney maakt in één geval een uitzondering: wanneer hij zou mogen samenwerken met de band Foo Fighters. "Dat zou geweldig zijn", vindt de zanger. "Zij kunnen het wel aan. En ze kunnen me misschien aan het drummen krijgen."

In 2015 kwam de recentste Bond-film uit, getiteld Spectre. Zanger Sam Smith nam hiervoor het nummer The Writing's on the Wall op. Het is de bedoeling dat in 2019 de volgende Bond-film verschijnt, maar de opnames hiervan zijn uitgesteld nadat regisseur Danny Boyle zich wegens "creatieve onenigheid" moest terugtrekken uit het project.