Glennis Grace heeft dinsdagavond een staande ovatie van de jury van America's Got Talent gekregen voor haar optreden in de halve finales.

De Nederlandse zong in de live-uitzending van het Amerikaanse programma het nummer This Woman's Work van de Britse zangeres Kate Bush.

Jurylid Simon Cowell noemde haar optreden "het beste van deze avond tot nu toe". "Je stem is prachtig, de keuze voor het nummer was fantastisch. En zien hoe je zoon en jij met elkaar omgaan is heel emotioneel."

Collega Mel B kwam in eerste instantie niet verder dan "yes, yes, yes". "Dit is een van mijn lievelingsnummers en jij zong het zo mooi. Iedere noot was perfect, de manier waarop je het bracht, hoe je eruitziet, echt alleen maar ja!", aldus de ex-Spice Girl.

"Ik kan dat 'ja' alleen maar voortzetten", aldus Heidi Klum. "Ieder moment met jou is een speciaal moment, een gedenkwaardig moment. Iedere keer laat je ons weer zien dat jij in de finale moet staan. Je verdient het, je bent fantastisch."

Jurylid Howie Mandel twitterde meteen na het optreden: "Dit was perfectie". "Je bent de eerste die geen last van de zenuwen heeft, de eerste die er echt staat", aldus Mandel in zijn jurycommentaar.

Staande ovatie voor Glennis Grace in halve finale AGT
1
Staande ovatie voor Glennis Grace in halve finale AGT

Grace hoopt op een van vijf finaletickets

De Amsterdamse zangeres strijdt in de halve finales met tien andere artiesten, onder wie een dansgroep en een koor, voor vijf toegangsbewijzen voor de finale van volgende week. In de nacht van woensdag op donderdag wordt bekendgemaakt of de zangeres door is.

Als komende nacht genoeg Amerikanen op Grace hebben gestemd, staat ze 18 september in de finale van de talentenjacht. De winnaar van het dertiende seizoen van America's Got Talent, die een dag later bekendgemaakt wordt, gaat er vandoor met 1 miljoen dollar en een show in Las Vegas.

Zo bereidde Glennis Grace zich voor op halve finale AGT
126
Zo bereidde Glennis Grace zich voor op halve finale AGT

Nederlandse zangeres niet tevreden over eerste keuze

Het nummer dat Grace zou zingen, Everybody Hurts van R.E.M. had zij zelf uitgekozen en werd goedgekeurd, maar de artiest was daarna toch niet helemaal tevreden over haar keuze. Het programma stelde daarna This Woman's Work voor, dat uiteindelijk door Grace vertolkt werd in de halve finales.

In de eerdere rondes van het programma maakte ze indruk met het lied Nothing Compares 2 U van Prince en Never Enough uit de filmmusical The Greatest Showman. In haar eerste auditie zong Grace Run to You van Whitney Houston.

De zangeres kreeg tot dusver lovende kritieken. Jurylid Mel B had alleen commentaar op de kledingkeuze van de zangeres tijdens haar vorige optreden, toen ze op het laatste moment een zwart-wit gestreept jasje moest aantrekken. "Dat mag je nooit meer aandoen."

Grace droeg dit keer een rode broek met een glittertop erboven. De zangeres kreeg geen enkel commentaar over haar outfitkeuze, Mandel zei slechts dat ze er "geweldig" uitzag.

Eerste vijf finalisten vorige week al bekend

Vorige week was de eerste halve finale te zien en werd bekend welke vijf acts tot de finale zijn toegelaten.

Onder de vijf finalisten is één andere artiest die ook zingt: Michael Ketterer. Verder zijn illusionist Shin Lim, stand-upcomedian Samuel J. Comroe en acrobatengroep Zurcaroh door. Ook de trapeze-act Duo Transcend haalde de finale.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!