André Hazes staat op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart samen met een hologram van zijn overleden vader op het podium in Amsterdam. Tijdens Holland Zingt Hazes 2019 doen de twee volkszangers een duet.

"Veel mensen hebben gezegd hoe mooi het zou zijn als ik een keer een duet met mijn vader zou doen nu we ook het hologram al een tijd gebruiken. We hebben daarnaar geluisterd en gaan het gewoon doen", zegt Hazes in gesprek met NU.nl.

Het hologram van zijn vader, die in 2004 overleed aan de gevolgen van een hartaanval, wordt volgens de zanger nog realistischer dan hij al was. "Het is echt alsof ik met mijn vader op het podium sta. Hij gaat nog meer lijken. Het wordt bijna eng."

Voor de 24-jarige Hazes gaat door het duet een wens in vervulling. "Het is altijd een droom geweest om een keer in mijn leven met mijn vader op het podium te staan. Ik heb altijd gezegd dat ik m'n linkerbeen ervoor over zou hebben, maar dat mag ik nu houden."

Tijdens de zevende editie van Holland Zingt Hazes maken onder anderen Jamai Loman, Samantha Steenwijk, Peter Beense, Danny de Munk, Xander de Buisonjé en Roxeanne Hazes hun opwachting in de Ziggo Dome.