Volgens Kanye West komt er snel een vervolg op het album Watch the Throne, het succesvolle album dat hij in 2011 met Jay-Z maakte.

De rapper meldt zondag op Twitter dat "Throne 2 er snel aankomt". In 2016 zei West nog dat er "nooit" een Watch the Throne 2 gemaakt zou worden.

De recentste samenwerking tussen West en Jay-Z stamt uit 2016, toen ze samen met Drake het nummer Pop Style maakten.

De verstandhouding tussen de rappers wankelt al een tijd. West beweerde in 2017 dat Jay-Z en zijn vrouw Beyoncé hem niet belden toen Kim Kardashian, de echtgenote van West, werd overvallen in Parijs.

Jay-Z haalde hierop naar West uit op zijn album 4:44. Daarna brak West met Tidal, het online muziekplatform van Jay-Z, omdat hij nog miljoenen zou krijgen van de streamingdienst.

Jay-Z noemt band met West 'gecompliceerd'

Eind 2017 was Jay-Z open over zijn band met zijn voormalige vriend en zakenpartner. "Ik hou van Kanye, echt waar. We hebben een gecompliceerde band, maar uiteindelijk komt het altijd weer goed tussen ons."

Op Watch the Throne uit 2011 stonden zestien nummers, waaronder Otis en Ni**as in Paris. Diverse andere artiesten werkten mee aan het album, onder wie Beyoncé en Frank Ocean.

In de eerste week na het verschijnen werden er in Amerika ruim 400.000 exemplaren verkocht en ook in Nederland gold het album als een bestseller. Het duo ging ook samen op tour om de nummers van het album ten gehore te brengen.