Ilse DeLange zit inmiddels ruim twintig jaar in het artiestenvak, maar loopt nog altijd niet naast haar schoenen. De zangeres denkt dat ze altijd onzekerheid zal blijven voelen als het om haar werk gaat.

"Ik neem het nog steeds niet voor lief. In het nieuwe jaar staan we voor het eerst in de Ziggo Dome, dat is spannend hoor! Verkoopt het uit?", aldus de 41-jarige zangeres in gesprek met VROUW.

Twintig jaar geleden had DeLange ooit het idee dat muziek maken een carrière kon zijn. "Ik had 't geluk dat ik in het begin nog thuis woonde, er nog niet mijn boterham mee hoefde te verdienen. Ik was nog vrij als een vogel en kon meewaaien met dingen die voorbijkwamen."

Nu probeert de zangeres altijd haar kansen te vergroten in de dingen die ze doet. "Ik ben ambitieus, perfectionistisch, weet wat ik wil en werk keihard. Maar dan nog zijn er geen garanties en het komt je niet aanwaaien. Wat is dat dan: geluk? Het lot?"

Volgens DeLange is ze "gewoon realistisch". "Er komt een moment dat je carrière een andere wending neemt." Nu is ze vooral blij dat alle shows die op de planning staan voor dit jaar al uitverkocht zijn. "Ik kijk er onwijs naar uit."