De Nederlandse, wereldberoemde dj Hardwell (30) kondigde vrijdag onverwachts aan voorlopig te stoppen met optreden en muziek maken. De muziek- en entertainmentwereld reageert begripvol op het verrassende nieuws. 

Op het Instagram-bericht van Hardwell reageren veel bekenden uit de muziek- en entertainmentwereld. "Neem je tijd, maatje", laat collega-dj Kygo weten, bekend van de hit Stole The Show.

"Zo veel respect", zegt dj Thomas Newson. "We kennen de druk allemaal", waarmee hij wijst op de grote werkdruk die veel dj's ervaren. "Zorg goed voor jezelf."

Een mening die wordt gedeeld door dj Dannic. "Zo veel respect voor deze beslissing."

'Neem je tijd, je verdient het'

Dj Sam Feldt herkent het gevoel dat Hardwell vrijdag deelde. "Ik weet dat het leven soms net kan voelen als een race. Uiteindelijk strijd je alleen tegen jezelf. Neem je tijd, je verdient het."

"Neem de tijd om op te laden en je weer fris te voelen. Het leevn is een marathon, geen sprint", aldus Don Diablo onder het bericht.

Afrojack steekt zijn collega een hart onder de riem. "Ik hou van je, broer. Gefeliciteerd met deze beslissing. Doe altijd wat je hart je vertelt." En op het Instagram-bericht van zijn vriend laat hij ook wat achter: "Binnenkort biertje in de vof doen dan?"

"Soms moet je een stap terug nemen om er weer drie vooruit te kunnen zetten", zegt Armin van Buuren, die meerdere malen samen optrad met zijn jongere collega. "Respect."

Alan Walker, bekend van de hit Faded, zendt eveneens een respectvolle groet naar de Nederlandse dj. "We zijn er allemaal voor jou."

Ook dj Benny Benassi steunt zijn Nederlandse collega. "Ik ontmoette je toen je nog heel jong was. Richt je leven in zoals jij dat wil en geniet."

Humberto Tan, die de dj meermaals mocht ontvangen in RTL Late Night, heeft eveneens "respect" voor Hardwell. "Ik wens je veel kracht en rust."