Dolores O'Riordan, de frontvrouw van The Cranberries, is overleden door verdrinking als gevolg van een alcoholvergiftiging.

De zangeres verdronk in een bad in een Londense hotelkamer, schrijft The Independent. De dood van O'Riordan, die 46 jaar oud werd, was plotseling.

Al vrij snel werd duidelijk dat de zangeres op 15 januari niet onder verdachte omstandigheden overleed, maar dat het nog maanden zou kunnen duren voor de precieze doodsoorzaak bekend was.

"Er is geen bewijs gevonden dat dit iets anders dan een ongeluk was", zei lijkschouwer Shirley Radcliffe dinsdag. In de badkamer werden lege drankflessen (vijf flesjes uit de minibar en een fles champagne) en verschillende verpakkingen van medicijnen gevonden. O'Riordan had meer dan vier keer de toegestane limiet alcohol in haar bloed om nog te mogen rijden.

Cranberries scoorden megahit met Zombie

The Cranberries scoorden in de jaren negentig hits als Linger, Zombie en Dreams. De band, die naast O'Riordan uit gitarist Noel Hogan, bassist Mike Hogan en drummer Fergal Lawler bestond, verkocht wereldwijd meer dan 40 miljoen albums.

De zangeres verliet The Cranberries in 2003 en bracht meerdere soloalbums uit. In 2009 kwam er echter een reünie.