Kensington, Naaz en BLØF hebben woensdagavond prijzen in de wacht gesleept tijdens de uitreiking van de 3FM Awards in AFAS Live in Amsterdam. 

Kensington won de eerste award van de avond, voor beste groep. Andere genomineerden in die categorie waren De Jeugd van Tegenwoordig, Chef'Special en het dj-duo Lucas en Steve.

Kensington viel tweemaal in de prijzen, dankzij hun fans - vaak gekscherend 'Fansingtons' genoemd. De Utrechtse band kreeg namelijk ook een 3FM Award voor Beste Fans.

De Nederlandse zangeres Naaz kreeg ook meerdere 3FM Awards. De clip van haar nummer Words werd uitgeroepen tot beste video en ze werd bekroond met de 3FM Talent Award, de enige juryprijs van de 3FM Awards. 

De schaal van Rigter, de award voor het meest gedraaide Nederlandse nummer ging al eerder naar de band Rondé. De rest van de 3FM Awards zijn gekozen door het publiek. 

Zoutelande beste nummer

Het nummer Zoutelande van BLØF en Geike Arnaert, dat wekenlang op nummer 1 stond in de hitlijsten, werd verkozen tot beste nummer.

De plaat Rémi van Ronnie Flex kreeg de prijs voor beste album. Ook Chef'Special en Martin Garrix en zangeres Naaz vielen in de prijzen voor respectievelijk beste live act en beste soloact.