De eerste duizend personen die vrijdag in de rij staan bij de Greater Grace Temple in Detroit, krijgen toegang tot de besloten uitvaart van Aretha Franklin. Dat maakte de kerk donderdag bekend. 

Fans kunnen vanaf 8.30 uur in de rij gaan staan en dienen zich netjes te kleden. Voor degenen die buiten de boot vallen worden buiten schermen neergezet. De dienst is ook via internet te volgen.

De dienst duurt ongeveer 6,5 uur. Stevie Wonder zingt tijdens de dienst, net als onder anderen Faith Hill, Chaka Khan, Ariana Grande en Jennifer Hudson. Wonder bezocht Franklin vlak voor haar dood.

Oud-president Bill Clinton is een van de sprekers, net als Smokey Robinson, Clive Davis en dominee Jesse Jackson, die de 'Queen of Soul' ook een paar dagen voor haar overlijden op 16 augustus bezocht.

Bisschop Charles Ellis III verwacht veel mensen die een plaats in de kerk willen bemachtigen. "Ik denk dat mensen hierbij willen zijn om verschillende redenen. Ze willen dicht bij Franklin zijn, maar ze willen misschien ook wel kijken naar alle beroemdheden die komen."

Eerder werd bekend dat Barack en Michelle Obama niet aanwezig zullen zijn bij de uitvaart. Zij stuurden de familie van Franklin een brief, die door de pastoor wordt voorgelezen tijdens de dienst. Datzelfde geldt voor een brief van oud-president Bush.

Fans bewijzen massaal laatste eer aan Aretha Franklin
37
Fans bewijzen massaal laatste eer aan Aretha Franklin