Ondanks dat de band al bijna zestig jaar bestaat, vindt drummer Cesar Zuiderwijk dat The Golden Earring niet aan kwaliteit heeft hoeven inboeten.

"Ik durf te stellen dat we steeds beter gaan spelen met het klimmen der jaren", zegt Zuiderwijk in gesprek met Nieuwe Revu.

"Vergelijk het maar met technisch goed onderlegde en slimme voetballers, zoals Willem van Hanegem en Andrea Pirlo. Die werden weliswaar wat trager tegen het einde van hun carrière, maar ze wisten wel precies wanneer en waar ze er moesten staan."

In deze fase bevindt de band zich nu ook, stelt de zeventigjarige artiest. "Dat fixeren op onze leeftijden moet je ook niet overdrijven. Want je weet toch wel dat zeventig het nieuwe vijftig is?"

De band, die hits scoorde met onder meer Radar Love en When the Lady Smiles, heeft in het verleden wilde tijden meegemaakt, maar dat is voorbij volgens Zuiderwijk.

"Ik let erop dat ik gezond en gevarieerd eet, niet te veel drink en regelmatig op tijd naar bed ga. Mocht je dus denken dat er nog steeds een oude wilde rocker schuilt in Cesar Zuiderwijk, dan moet ik je ernstig teleurstellen."