Uitgever Sony Music heeft toegegeven dat sommige nummers op het postuum verschenen album Michael van Michael Jackson uit 2010 niet door de zanger zijn ingezongen. 

Dat schrijft het Amerikaanse muziektijdschrift Vibe vrijdag op basis van juridische documenten. 

Sony ontkende kort daarna in een verklaring te hebben toegegeven dat de muziek door een ander is ingezongen. De hoorzitting die afgelopen dinsdag plaatsvond en waaruit de juridische documenten voortvloeiden, zouden volgens de platenmaatschappij niet gaan over de vocalen op de plaat.

De singles Monster, Keep Your Head Up en Breaking News zouden door de imitator Jason Malachi zijn opgenomen.

De zaak kwam in 2014 aan het licht toen een fan, Vera Servoa, twijfelde aan de echtheid van de muziek. Zij begon een onderzoek naar de singles, wat resulteerde in een rechtszaak tegen Jacksons oude vrienden Eddie Cascio en James Victor Porte en hun productiemaatschappij. Eerder zette ook de directe familie van Jackson al vraagtekens bij de echtheid van de tracks.

Cascio en Porte beweerden dat de liedjes in 2007 zijn opgenomen. Servoa en de erven van Jackson betwijfelden dat. De singles klinken wel als de King of Pop, maar zouden in werkelijkheid zijn opgenomen door een imitator.

Sony heeft dat volgens Vibe nu voor de rechtbank bevestigd. Wat de consequenties hiervan zullen zijn, is nog niet bekend. Mogelijk krijgt de platenmaatschappij een boete.

Michael was het eerst postume album van Michael Jackson sinds zijn dood in 2009. Op de plaat staan tien onuitgebrachte tracks.

Beluister Monster van 'Michael Jackson'
Beluister Monster van 'Michael Jackson'