Bij een concert van de Backstreet Boys in Oklahoma zijn zaterdag minstens veertien mensen gewond geraakt nadat de toegangspoort tot het concert instortte.

De beroemde Amerikaanse boyband stond op het punt te beginnen met het optreden in de zuidelijk gelegen staat, toen er een storm opstak. De wind wakkerde dusdanig hard aan, dat de trossen die gebruikt werden om de de stellage vast te houden loslieten, waarna de ingang instortte.

Veertien mensen werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee zijn daar inmiddels alweer uit ontslagen. Het concert werd afgeblazen, hoewel bandlid Nick Carter liet weten dat het optreden wordt ingehaald zodra duidelijk wordt of iedereen in orde is.

Het WinStar World Casino and Resort, waar het optreden plaats zou vinden, begon al vroeg met een evacuatie nadat het noodweer, met onder meer donder en bliksem, de kop opstak.

Ongeveer 150 concertgangers verlieten het terrein niet op tijd, waarna windstoten van meer dan 120 kilometer per uur voor chaos en paniek zorgden. In totaal hadden 12.000 mensen een kaartje gekocht voor het optreden.