Soulzangeres Aretha Franklin is momenteel thuis in hospicezorg, dat zegt een bron die dicht bij de familie staat tegen CNN. Eerder op maandag kwam het bericht naar buiten dat de gezondheid van Franklin hard achteruit gaat.

The Queen of Soul, die al jaren strijdt tegen kanker, wordt omringd door haar familie, die gevraagd heeft om privacy en om te bidden voor Franklin. Veel fans en collega's hebben ondertussen geschokt gereageerd op het nieuws dat het slecht gaat met de zangeres.

"Ik bid voor de Queen of Soul'', twitterde Mariah Carey, die in 1988 met haar optrad. Chance the Rapper postte een huilende emoji gekoppeld aan een video van Franklins optreden op de 2015 Kennedy Center Honors ceremonie, waar ze Carole King eerde door haar nummer You Make Me feel Like A Natural Woman te zingen.

Dat nummer roerde de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama tot tranen toe. Later trad ze in het Witte Huis nog eens op voor Obama en zijn familie.

In de afgelopen jaren moest ze meerdere keren concerten afzeggen vanwege gezondheidsproblemen. Begin februari kondigde ze aan met pensioen te gaan en geen nieuwe muziek meer te maken.