Concertkaartenverkoper Ticketmaster stopt met Seatwave, een website waarop mensen hun gekochte concertkaartjes kunnen doorverkopen. Vanaf maandag kunnen er geen nieuwe tickets meer op Seatwave worden geplaatst.

"Je hoort het goed, we hebben naar je geluisterd; de bestaande doorverkoopsites zijn gewoon niet goed genoeg", schrijft Ticketmaster maandag op haar website.

"We begrijpen dat je het zat bent dat anderen de tickets voor je neus wegkapen en doorverkopen voor veel te hoge prijzen."

De Autoriteit Consument en Markt had twee jaar geleden onderzoek gedaan naar de verkoop via sites als Seatwave, schrijft het ANP. Aanleiding was de doorverkoop van kaartjes voor Adele. Dat optreden was razendsnel uitverkocht. De verkochte kaartjes werden vervolgens voor veel geld doorverkocht. Het onderzoek stopte na een paar maanden, omdat er geen bewijs was dat de hoge ticketprijzen niet door de beugel konden. Als er weinig kaartjes beschikbaar zijn, terwijl veel mensen een kaartje willen hebben, is het logisch dat de prijzen worden opgedreven, aldus de autoriteit.

De concertkaartenverkoper lanceert binnenkort een "ticketmarktplaats" waarop mensen tickets kunnen kopen en verkopen voor de originele prijs of minder. De nieuwe Europese website wordt begin volgend jaar gelanceerd.