Volgens Dua Lipa zijn vrouwelijke artiesten lange tijd anders behandeld dan mannelijke, maar komt daar langzaamaan verandering in.

"Lange tijd moesten vrouwelijke artiesten net wat harder vechten om de erkenning te krijgen die zij verdienden, voordat het publiek geloofde dat zij authentiek zijn", zegt de 22-jarige Britse zangeres in een interview met Rolling Stone.

Volgens Lipa hadden vrouwelijke popsterren lange tijd te maken met een "stigma". "Als een mannelijke popzanger opkomt, gelooft iedereen direct dat hij zijn eigen liedjes schrijft en eigen video's regisseert. Maar als je een vrouwelijke artiest bent en niet achter een piano zit of een gitaar of ander instrument bespeelt, dan denken mensen direct dat je gemaakt bent."

Nog altijd is er meer gelijkheid in de muziekindustrie nodig, denkt de zangeres. "Er zouden meer vrouwelijke artiesten moeten optreden in awardshows en ze zouden ook vaker genomineerd moeten worden."

Momenteel werkt Lipa aan een nieuw album. Naar verwachting komt de plaat volgend jaar uit. Eerder scoorde ze hits met nummers als New Rules en Hotter Than Hell.