Zangeres Pink is uit het ziekenhuis ontslagen, maar kan haar Australische tournee voorlopig niet voortzetten. De show van donderdag gaat niet door. Dit betekent dat ze pas zaterdag weer op het podium zal staan.

De Amerikaanse moet eerst weer op krachten komen, zo vertelt ze woensdag in een update op Instagram.

"Ten eerste wil ik iedereen bedanken voor alle beterschapwensen", begint Pink. Zondag werd ze opgenomen in het ziekenhuis in Sydney vanwege uitdrogingsverschijnselen en een flinke buikgriep. Maandag wilde ze weer optreden, maar op het laatste moment ging een streep door het concert.

"We waren absoluut van plan om de show door te laten gaan, maar ongeveer twintig minuten voor de soundcheck ben ik naar het ziekenhuis gebracht met ondraaglijke pijn", zo vertelt ze. "Dat was de reden voor de late annulering. Daar kon niemand iets aan doen en het was uiteraard niet gepland." Dinsdag is Pink ontslagen uit het ziekenhuis en voorlopig moet ze het op advies van de dokter rustig aan doen.

"Jullie weten hoe fysiek mijn shows zijn, en dat ik niet alleen voor de microfoon sta en zing", zegt Pink, die haar excuses aanbiedt aan de fans die ze weer moet teleurstellen. "Ik moet in goede conditie zijn om te kunnen optreden. Jullie verdienen een volwaardige show en mij op mijn best."

De vier gecancelde shows worden eind deze maand en volgende maand ingehaald.