Mike Shinoda staat dit najaar solo op de planken. De rapper, producer en medeoprichter van Linkin Park maakte maandag de data van zijn eerste solotournee bekend. 

In oktober en november treedt Shinoda 22 keer op in de Verenigde Staten en Canada.

"Luisteren naar een opgenomen nummer is niet hetzelfde als dat nummer live ervaren. Evenzo is het bekijken van een schilderij in een boek niet hetzelfde als het origineel met eigen ogen zien", stelt Shinoda.

"Ik hoop je te inspireren met vragen, antwoorden en reflecties door een liveshow met je te delen. De zoektocht naar betekenis is grenzeloos en kunst is vaak een van onze beste voertuigen."

Shinoda zal veel nummers van zijn debuut Post Traumatic ten gehore brengen. Op de EP, die in juni verscheen, vertelt de muzikant in meerdere nummers hoe hij omgaat met de dood van Chester Bennington. De frontman van Linkin Park maakte vorig jaar juli een einde aan zijn leven.

Shinoda over de toekomst van Linkin Park

Hoewel Shinoda zich voorbereidt op zijn eerste solotournee, ziet hij nog een toekomst voor Linkin Park. In januari zei Shinoda dat hij en de overgebleven leden van de Amerikaanse rockband "absoluut" de intentie hebben door te gaan.

"Maar het duurt nog wel even, omdat we opnieuw moeten beginnen en heel wat vragen voor onszelf moeten beantwoorden."