André Hazes treedt zaterdag na ruim een maand verplichte rust weer op. De zanger deelt zijn vreugde op Instagram met een foto, gemaakt in de auto onderweg naar een optreden in Schagen.

Even daarvoor had hij ook zijn terugkeer op sociale media aangekondigd. "Hoi lieve mensen! Ik ben weer terug", aldus de zanger. 

Begin juli annuleerde André op doktersadvies al zijn optredens omdat hij oververmoeid was. Op Instagram schreef hij toen een excuusbrief aan zijn fans.

"Gisteren ben ik naar de dokter gegaan vanwege een ongelooflijke pijn in mijn hoofd. Ik heb uitgelegd hoe mijn afgelopen jaren eruit hebben gezien en hoe ik mezelf daardoor heb behandeld. Ik heb mij de afgelopen jaren mijn vingers tot het bot gewerkt omdat ik jullie allemaal wilde laten zien dat ik meer ben dan de zoon van", legde hij uit.

Zijn vriendin Monique Westenberg liet eerder al weten dat de verplichte rust een positief effect had op Hazes. "Hij geniet ervan, kan lekker eten en sporten. Hij wordt ook weer wat voller", zei ze in RTL Boulevard.