Zangeres Pink heeft haar optreden in Sydney van vrijdag moeten uitstellen, omdat zij last heeft van een infectie aan de luchtwegen. Dat heeft concertorganisator Live Nation donderdag laten weten.

Het concert in de Qudos Bank Arena in Sydney zou haar eerste optreden in Australië zijn tijdens de Beautiful Trauma World Tour. Live Nation verwacht dat de volgende concerten van de zangeres in het land wel doorgang kunnen vinden.

De zangeres liet haar fans weten het erg vervelend te vinden om ze te moeten teleurstellen. "Hoi, vrienden in Sydney. Met grote frustratie breng ik jullie dit nieuws", schrijft Pink op Twitter.

"Vrijdag zal de show worden uitgesteld. Ik hoopte dat een paar dagen rust me zou helpen om op te knappen, maar dat ging niet met de snelheid waar ik op hoopte. Ik waardeer jullie goede wensen en begrip en het spijt me."

De What About Us-zangeres vraagt haar Australische fans niet alleen om begrip, maar ook om tips om er snel weer bovenop te komen. "Heeft iemand een favoriete tent die wellnessshots en verse sappen maakt? Bij voorbaat dank!"

In maart zei de zangeres ook een optreden af wegens stemproblemen.