De allereerste muziekdemo waarop de destijds zestienjarige David Bowie te horen is, wordt in september geveild. Naar verwachting moet de demo uit 1963 ruim 11.000 euro opbrengen.

Bowie is samen met zijn toenmalige band The Konrads te horen terwijl hij het nummer I Never Dreamed zingt, meldt The Mirror.

Hoewel Bowie oorspronkelijk de saxofonist van de groep was, zong hij het nooit uitgebrachte nummer in. Het werd indertijd afgewezen door platenmaatschappij Decca.

David Hadfield, de ex-drummer van The Konrads, brengt het bijzondere stuk nu op de veiling, nadat hij het in de jaren negentig in een broodmand terugvond. "David had werkelijk nul interesse om zanger te worden. Hij had zijn zinnen gezet op het worden van de beste saxofonist ter wereld."

"Onze manager vroeg of wij een demotape konden maken, zodat hij een optreden voor ons kon regelen. Ik vond dat David de meest geschikte persoon was om deze in te zingen, waardoor dit uiteindelijk het allereerste nummer is dat hij heeft ingezongen", aldus Hadfield.