Het verzoek om een hoger beroep in de copyrightzaak rond het nummer Blurred Lines is donderdag door het Amerikaanse hof van beroep afgewezen. Daarmee lijkt er een eind te zijn gekomen aan het al jaren slepende conflict tussen songwriters Pharrell Williams en Robin Thicke en de erven van Marvin Gaye.

De zaak tegen Williams en Thicke uit 2015 was een van de grootste copyrightkwesties uit de muziekindustrie. De nabestaanden van Gaye vonden het nummer Blurred Lines, waarmee Thicke in 2013 een grote hit scoorde, te veel op het nummer Got To Give It Up van de in 1984 overleden zanger lijken en kregen gelijk.

De twee componisten moesten in eerste instantie het recordbedrag van 7,4 miljoen dollar (6,3 miljoen euro) aan de erven van Gaye betalen. Later werd dit bijgesteld naar 5,3 miljoen dollar (4,5 miljoen euro).

Hun verzoek de rechtszaak over te doen werd in maart al afgewezen. Juridisch gezien hebben Williams en Thicke alleen nog het Amerikaanse hooggerechtshof als optie, maar aangezien daar maar een zeer beperkt aantal zaken wordt behandeld, is die stap volgens The Hollywood Reporter onwaarschijnlijk.