Drake verbreekt deze week diverse records in de Billboard Hot 100, de belangrijkste hitlijst van de Verenigde Staten. Hij verbreekt onder meer een record dat 54 jaar lang in handen was van The Beatles.

De Canadese rapper, die eind juni zijn album Scorpion uitbracht, staat deze week met zeven singles in de top tien en gaat daarmee over het oude record heen van de groep uit Liverpool. The Beatles stonden in 1964 twee weken op rij met vijf singles in de top tien.

Met een totaal van 31 toptienhits voert Drake nu ook de lijst aan van meeste toptienhits voor een mannelijke artiest. Daarmee gaat hij Michael Jackson voorbij, die deze week zijn dertigste toptienhit scoort dankzij Drake; op Drake's Don't Matter To Me is de in 2009 overleden 'King of Pop' te horen.

Verder scherpt Drake zijn eigen record aan van meeste hitnoteringen. Deze week staat hij 27 keer in de Hot 100, drie keer meer dan vorig jaar april.

Scorpion verbrak de afgelopen anderhalve week al meerdere streamingrecords. In totaal is het album al meer dan een miljard keer beluisterd.