Nicky Romero heeft twee mappen met niet eerder uitgebrachte muziek van Avicii op zijn computer staan. De Nederlandse producer en dj twijfelt echter of hij de muziek van zijn overleden collega uit wil brengen.

"Ik ben door mensen benaderd met de vraag of ik aan de nummers wil werken en ze samen met hen wil uitbrengen", vertelde Nicky Romero aan een radiostation in Singapore. "Maar ik weet niet of het moreel gezien goed voelt om aan nummers te werken die niet zijn goedgekeurd door de componist."

Zijn twijfels komen juist doordat hij weet hoe de Zweed in elkaar zat. "Avicii was echt een perfectionist, en ik zou me er niet goed bij voelen als ik iets uitbracht waarvan ik niet weet of hij dat zou willen. Dat is wat me tegenhoudt, uit respect voor hem."

Nicky Romero en Avicii brachten eind 2012 samen I Could Be The One uit. Het nummer werd een hit in Europa en behaalde de nummer 1-positie in Engeland. Voor beide producers was het de eerste keer dat ze bovenaan de Britse hitlijst stonden.

Tim Bergling, de echte naam van Avicii, werd op 20 april dood gevonden in een hotel in Oman. Als doodsoorzaak wordt aan zelfmoord gedacht, getuige een verklaring van zijn familie destijds.