De rapper Smoke Dawg is zaterdag om het leven gekomen bij een schietpartij in de Canadese stad Toronto.

Dat melden meerdere buitenlandse media. De schietpartij vond zaterdagavond plaats in het Entertainment District, een buurt in Toronto. 

Er klonken meerdere schoten, waarna twee verdachten wegvluchtten in een SUV.

Bij de schietpartij vielen drie gewonden, onder wie een vrouw, laat de politie van Toronto weten. Een van de mannelijke slachtoffers bezweek later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Dit zou gaan om de rapper. 

Meerdere bekenden van de rapper hebben op sociale media laten weten dat Smoke Dawg overleden is. Zo deelde de Canadese dichter Mustafa the Poet een rouwbericht op Twitter. "Moge onze gebeden hem volgen tot de hemel", schrijft de dichter.

Drake

Smoke Dawg maakte deel uit van de rapgroep Halal Gang. Solo scoorde hij een hit met Still en ook stond hij in 2017 in het voorprogramma van de eveneens Canadese rapper Drake tijdens zijn Boy Meets World-tour.

Drake deelde zondag een eerbetoon aan de overleden artiest. "Ik wens dat er meer vrede komt in onze stad", aldus Drake. "Zo veel talent en zo veel verhalen die we nu nooit meer zullen meemaken. Rust in vrede, Smoke."