Ex-zanger Dennis Willcock klaagt zijn voormalige band Iron Maiden aan. Volgens Willcock heeft de metalband zijn songteksten zonder toestemming gebruikt.

Willcock claimt de nummers Prowler, Charlotte the Harlot, Phantom of the Opera, Iron Maiden and Prodigal Son te hebben geschreven.

Die vijf nummers werden uitgebracht op twee platen in 1980 en 1981. Willcock was toen al weg bij Iron Maiden, nog voordat de band zijn sterrenstatus verworven had. De zanger verliet de band in 1978 na twee jaar om in de reclamewereld te gaan werken. Hij beweert volgens The Sun dat hij nooit meer naar Iron Maiden heeft geluisterd na zijn vertrek uit de band.

Muzikant Terry Wilson-Slesser sluit zich aan bij de claim. Hij zegt dat hij heeft meegeschreven aan de songtekst van het nummer A Rainbow's Gold van de Britse rockband Beckett uit 1974 dat door Iron Maiden zou zijn gebruikt voor het nummer Hallowed Be Thy Name uit 1982.

De gezamenlijke eis is 2 miljoen dollar (omgerekend zo'n 1,7 miljoen euro). Een woordvoerder van Iron Maiden noemt de aantijgingen 'compleet belachelijk'.