Een concert van Ed Sheeran in juli zorgt voor tumult in het Duitse Düsseldorf. Ongeveer honderd bomen moeten gekapt worden om plaats te bieden aan de 80.000 bezoekers die een kaartje voor het optreden hebben gekocht.

Een raadscommissie besluit woensdag of het concert op 22 juli op een parkeerplaats bij de Messe Düsseldorf door kan gaan. Enkele partijen in de gemeenteraad, in combinatie met de natuurbescherming, hopen dat het concert afgeblazen wordt.

Burgemeester Thomas Geisel (SPD) heeft toegezegd de bomenkap ruimhartig te zullen compenseren, maar heeft daarvoor niet het alleenrecht. Zijn partij heeft in de gemeenteraad geen meerderheid.

De concertorganisator vreest inmiddels voor de uitkomst. Aangezien er geen alternatieve plek is waar Sheeran kan optreden, zal het concert mogelijk afgelast moeten worden. De promotor moet hierdoor de tienduizenden kaartjes compenseren.

Sheeran kwam eerder deze week ook in het nieuws wegens een opmerkelijk feit. De Brit onderbrak zaterdagavond in Cardiff tot twee keer zijn concert vanwege een toiletbezoek.