De Nederlandse dj Jeffrey Sutorius, het gezicht van trancetrio Dash Berlin, heeft zijn banden met Eelke Kalberg en Sebastiaan Molijn verbroken.

"De reden voor het verbreken van de relatie is jarenlang mismanagement en het veronachtzamen van mijn belangen", meldt de dj in een verklaring.

"Onlangs kwam ik erachter dat Molijn en Kalberg tezamen met Vanderkleij Agency de naam 'Dash Berlin' op hun eigen naam hebben geregistreerd", gaat de Hagenaar verder. "Ik heb er niet bij stilgestaan dat dit ertoe zou kunnen leiden dat ik nu niet meer onder deze naam kan optreden."

De 38-jarige Sutorius is van plan om naar de rechter te stappen om de naam Dash Berlin terug te krijgen. "Ik heb mijn advocaten gevraagd om dit aan de rechter voor te leggen, zodat dit opgelost kan worden."

Negatieve impact

"Dit alles heeft een negatieve impact gehad op mijn gezondheid, en ik heb het advies gekregen om het even rustig aan te doen."

Sutorius heeft inmiddels geen toegang meer tot zijn eigen socialemediakanalen. "Ik hoop dat alles snel opgelost wordt en dat ik snel weer kan optreden. Ik houd van mijn fans en hoop dat zij dit begrijpen."

Dash Berlin won met het nummer Waiting, dat in 2009 uitkwam, een International Dance Music Award. De groep schreef daarnaast hits voor Alice Deejay, Vengaboys en Candee Jay en maakte remixes voor internationale sterren als Justin Timberlake, Janet Jackson, N.E.R.D., Usher, Lenny Kravitz en Junkie XL.