Billy Sammeth, die aan de wieg stond van de carrières van bekende sterren als Joan Rivers en Cher, is op 66-jarige leeftijd overleden.

Sammeth is overleden in een ziekenhuis in New York, schrijft The Hollywood Reporter. Hij was daar opgenomen omdat hij leed aan alvleesklierkanker.

Zijn zus, actrice Barbara Sammeth, deelde dit nieuws op een blogpost. 

Sammeth begon zijn carrière op achttienjarige leeftijd toen hij persberichten schreef voor zanger Donny Osmond en The Osmond Brothers. Toen het succes van deze artiesten losbarstte, verzorgde Sammeth de merchandising van The Osmond Brothers. 

Managementbureau

Na in dienst te zijn geweest bij een andere artiestenmanager, begon Sammeth in 1983 zijn eigen managementbureau. Hier tekenden onder meer Cher, Rivers en Olivia Newton-John een contract.

Door zowel Cher als Rivers werd Sammeth ontslagen. De manager klaagde Cher daarna nog aan, omdat hij meende nog royalty's te krijgen van haar succesvolle album Believe.

Ook Rivers, over wie hij eveneens beweerde dat hij nog geld van haar moest ontvangen, klaagde hij aan. Daarnaast meende hij dat Rivers een vertekenend beeld over hem schiep in de documentaire die er over haar werd gemaakt. In beide zaken werd een schikking getroffen.