Zangeres Naaz, die vrijdag de 3FM Talent Award ontving, maakt kans op nog twee prijzen van de zender. Ze is genomineerd in de categorieën beste album en beste video bij de 3FM Awards.

In de categorie van beste album doet Naaz mee om de prijzen met haar ep Bits of Naaz, die eind april verscheen. Ook kan ze een award voor beste video winnen voor de clip bij het nummer Words.

Bij de 3FM Awards worden prijzen uitgereikt in zeven categorieën. Kensington, een van de grote winnaars van vorig jaar, is twee keer genomineerd. De Utrechtse band maakt kans op de 3FM Award voor beste groep en die voor beste fans. In die laatste categorie zijn ook de fans van Boef, Jett Rebel en Maan genomineerd. Naast Kensington maken ook Chef'Special, De Jeugd van Tegenwoordig en Lucas & Steve kans op de prijs voor beste groep.

Beste nummer

BLØFs megahit Zoutelande levert de Zeeuwse band in september mogelijk nog meer prijzen op. Het duet met de Vlaamse zangeres Geike Arnaert is in de race voor de 3FM Award voor beste nummer. Ook Kraantje Pappie's Lil Craney, Krantenwijk van Lil'Kleine en Boef en The Resolution van Nana Adjoa maken kans op die prijs.

De 3FM Awards worden op woensdag 5 september uitgereikt in AFAS Live in Amsterdam. Stemmen kan vanaf maandagavond via de site van de radiozender. Deze hele zomer kunnen muziekliefhebbers hun favoriete artiest nomineren voor de 3FM Award in de categorie beste live. Dat kan via de site van de zender, maar ook in de mobiele stembus waarmee 3FM de grote festivals aandoet.