Zangeres Bella Hay (27) is geen fan van de muziek die onder anderen door de 3JS en Nick & Simon wordt gemaakt. "Ik krijg jeuk aan mijn schenen van alle Volendamse muziek."

"Voor mij klinkt dat net zo lelijk als de panfluit in My Heart Will Go On van Celine Dion", vertelt Hay woensdag in een interview met AD.

Wel houdt Hay van de muziek van Blink-182, naar eigen zeggen "de fundering" van haar muzieksmaak. "Ik was echt dol op deze band. Ook hun puberale teksten, zoals 'Shitpissfuckcuntcocksuckermotherfucker', sloegen bij mij in als een bom toen ik twaalf jaar was. Ik heb ze helaas nooit live gezien, nu spelen ze niet meer in de originele bezetting.''

De eerste plaat die ze kocht was ook van hen: Cheshire Cat. "Ik kocht hem bij Plato in Den Haag. Overigens de slechtste Blink-182-plaat ever. Misschien überhaupt zelfs wel de slechtste plaat ooit. Zo te horen hadden ze toen nog geen geld voor mooie studio's of grote producers, want het klinkt als een schoolbandje. Al zit daar ook wel weer romantiek in."

Reactie Jan Dulles

Vanaf zijn vakantieadres in Sardinië heeft 3JS-zanger Jan Dulles gereageerd op de uitspraken van Hay. De Volendammer geeft in een video op Facebook aan dat hij vindt dat Bella niet alle Volendamse muziek over één kam kan scheren en nodigt haar van harte uit een optreden van de band bij te wonen. Opmerkelijk detail is het nummer Bella van het nieuwe album NU van de 3JS. Dat nummer zou volgens Dulles over de zangeres gaan.

Bella Hay is de helft van het dj-duo Candy Says en de leadzangeres van de band Tears & Marble. Verder is Hay de dochter van Golden Earring-zanger Barry Hay, heeft ze een relatie met Di-rect-gitarist Spike en was ze in het afgelopen seizoen van Wie is de Mol? te zien.