Dave Grohl vindt het nog steeds moeilijk om naar muziek van Nirvana te luisteren. Voor de frontman van Foo Fighters zijn de herinneringen aan zijn tijd in de grungeband te overweldigend.

"Nadat Kurt (Cobain, red.) overleed, brak elke keer dat de radio aanging mijn hart. Ik kon jarenlang niet naar muziek luisteren, laat staan naar een nummer van Nirvana", vertelt Grohl in gesprek met GQ Magazine.

Zelfs nu nog, zo'n 24 jaar na de dood van Cobain, kan de Foo Fighters-zanger maar moeilijk naar muziek van de band luisteren. "Ik luister thuis nooit naar muziek van Nirvana, nee. Maar ik hoor het natuurlijk wel vaak. Als ik in de auto zit met de radio aan of een winkel binnenloop; het staat altijd wel ergens op."

Grohl vindt het vooral moeilijk de liedjes te horen omdat hij zich alles van zijn tijd bij de band nog steeds levendig herinnert. "Ik herinner me de korte broek die ik droeg terwijl we een bepaald nummer opnamen, of dat het die dag sneeuwde."

Ook vindt de zanger, die drummer was bij Nirvana, nog steeds nieuwe betekenissen in Cobains teksten. "Dan besef ik opeens: wow, ik wist helemaal niet dat hij zich op dat moment zo voelde", aldus Grohl.