R3hab, de in Nederland geboren dj van Marokkaanse afkomst, zou Marokkaanse jongeren graag vaker positief willen belichten.

"Natuurlijk gaan er dingen mis met de Marokkaanse jeugd, maar ik vind ook dat er te eenzijdig, te negatief wordt bericht", zegt de in Breda geboren artiest, die voluit Fadil El Ghoul heet, in een interview in Quote.

"Daardoor krijgen die jongens weer een negatieve vibe en gaan zich ernaar gedragen. Het zou leuk zijn als een programma als RTL Late Night mij eens had uitgenodigd, als Marokkaanse jongen die een beetje kan vertellen en veel positieve dingen doet."

El Ghoul, die bekendheid verwierf met het nummer Mrkrstft, treedt jaarlijks tussen de 130 en 150 keer op en bevindt zich op dit moment op de achttiende plek van de invloedrijke lijst van DJ Mag met de honderd populairste dj's.

Rust

Om toch voldoende rust te pakken, koos hij voor een comfortabel huis in een stille omgeving in België. "Het is maar een kwartier met de auto naar mijn studio in Breda en de huizen waren hier veel goedkoper. Er zit ook een mooi stuk grond bij."

"Ik wilde rust, maar wel dicht bij mijn studio. Ik heb al zo’n snel leven dat ik afgeleid raak als ik in een stad ga wonen. Ik heb dit ook gekocht omdat ze de grond naast mij niet mogen bebouwen."