New Cool Collective, Benjamin Herman (foto), Fay Claassen en Yuri Honing hebben een Edison in het genre Jazz/World gewonnen. 

Dat maakt het actualiteitenprogramma M maandag bekend, waar de artiesten maandagavond ook te gast zullen zijn. De Edisons gelden als de belangrijkste muziekprijzen van Nederland.

De jury van de Edisons heeft nog geen rapport naar buiten gebracht. Ook is niet duidelijk in welke categorieën de artiesten hebben gewonnen. New Cool Collective werden genomineerd voor een Edison Publieksprijs en een Edison World. 

Claassen is jazz-zangeres en bracht in 2017 haar tiende album Luck child uit. Zij werd genomineerd voor de Edison Publieksprijs en de Edison Jazz Vocaal Nationaal.

Jazzsaxofonist Honing kwam in aanmerking voor de Edison Publieksprijs en de Edison Nationaal. Honing won in 2012 al de Boy Edgar Prijs. Deze onderscheiding is in Nederland de belangrijkste prijs op het terrein van jazz en geïmproviseerde muziek.

De Edisons Jazz/World worden op 6 juli uitgereikt in de Rotterdamse LantarenVenster. Naast de Edisons Jazz/World worden ook de Edison Pop en de Edison Klassiek uitgereikt.