Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Ed Sheeran

Ed Sheeran en Kendrick Lamar grote winnaars Billboard Awards

Ed Sheeran en Kendrick Lamar hebben bij de uitreiking van de Billboard Music Awards de meeste prijzen in de wacht gesleept. De Britse zanger en de Amerikaanse rapper gingen er beiden met zes awards vandoor. 
Door ANP

Ed Sheeran won onder meer in de categorieën beste artiest, beste mannelijke artiest, beste radioliedje met Shape of you en bestverkochte nummer. Kendrick Lamar won de prijs voor beste rapartiest, beste mannelijke rapartiest en meest gestreamde nummer. 

Zowel Kendrick Lamar als Ed Sheeran was niet aanwezig bij de uitreiking. De Britse zanger trad wel op, maar dat optreden was van tevoren opgenomen.

Bruno Mars was ook succesvol. Hij won vijf prijzen, waaronder beste R&B-artiest. De rockband Imagine Dragons won vier prijzen, The Chainsmokers wonnen drie Billboard Awards en zangeres Taylor Swift twee.

Drake was negen keer genomineerd, maar hij won maar één prijs: de Top 200 Billboard-artiest.

Beeld uit video: Overzicht optredens Billboard Music Awards4:00
Afspelen knop

Overzicht optredens Billboard Music Awards

Overzicht optredens Billboard Music Awards

Schietincident

De uitreiking ook een serieuze kant. Presentator van de avond Kelly Clarkson vroeg tijdens de opening aandacht voor het schietincident op de Santa Fe High School, waarbij tien mensen omkwamen.

Daaropvolgend traden Shawn Mendes en Khalid op met het koor van de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, waar in februari 17 mensen werden doodgeschoten door de 19-jarige Nikolaz Cruz.

Een ander geweldsincident kwam aan bod toen Ariana Grande een emotionele uitvoering bracht van haar nummer No tears left to cry, haar eerste single na de terroristische aanslag tijdens Grande's concert in Manchester van vorig jaar. Bij die aanslag kwamen 22 mensen om en raakten er honderden gewond.

Icon Award

Janet Jackson werd onderscheiden met de oeuvreprijs Icon Award. In haar speech sprak zij lof uit voor vrouwen die "duidelijk hebben gemaakt dat we niet langer gecontroleerd, gemanipuleerd of mishandeld willen worden."

Ze voegde zich daarmee in een bijzonder rijtje. De oeuvreprijs werd eerder uitgereikt aan onder meer Neil Diamond, Stevie Wonder, Prince, Céline Dion en Cher.

De show vond plaats in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas. Zangeres Kelly Clarkson presenteerde de uitreiking.


Lees meer over:

Ed SheeranKendrick Lamar

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties