Rita Ora heeft zaterdagavond haar optreden in het Britse Bristol een paar uur van tevoren afgezegd. De 27-jarige zangeres deed dit naar eigen zeggen op doktersadvies, maar fans beschuldigen haar ervan de avond ervoor te diep in het glaasje te hebben gekeken.

"Ik ben er kapot van dat ik jullie moet laten weten dat ik op medisch advies mijn show van vanavond moet verzetten", schrijft Ora op Instagram. Op Twitter biedt Ora haar excuses nogmaals aan. "Mijn artsen zeggen dat het een risico is en ze hebben mij geadviseerd om te rusten", verklaart de zangeres. "Dit is zo irritant en er is niets ergers dan het afzeggen van een show. Ik haat het, ik heb er absoluut een hekel aan. Maar soms moet je op jezelf letten en dat doe ik nu."

Veel fans reageren echter kritisch op de schijnbaar verkouden zangeres. Op vrijdagavond postte de Girls-ster namelijk nog een foto op Instagram van een avondje stappen in Londen. Een aantal van Rita's volgers meent dat ze gewoon te diep in het glaasje heeft gekeken en daarom niet in staat is op te treden.

Een woordvoerder van Ora ontkent tegenover Mirror dat de zangeres die avond is gaan stappen. Andere fans zijn woest, omdat Rita zo kort van tevoren heeft afgezegd en de show heeft verzet naar volgende week dinsdag. Veel concertgangers melden dat ze niet aanwezig kunnen zijn op een doordeweekse dag.

Op maandag 21 mei maakt Ora haar opwachting in de Melkweg in Amsterdam.