Mr. Probz, die wereldwijd succes vergaarde met zijn hit Waves, zegt weinig gedraaid te worden op de Nederlandse radio, in vergelijking met de aandacht die hij krijgt in het buitenland.

"De support die ik krijg in Nederland is minimaal, zeker vergeleken met het buitenland", aldus de zanger in gesprek met Noisey. "Terwijl ik hier leef."

Mr. Probz denkt dat de Nederlandse media veronderstellen dat hij "hen niet nodig heeft omdat hij het buitenland doet". "Iemand kan hier met kop en schouders boven de rest uitsteken, dat mag, maar daarna is het klaar in Nederland."

Te bereikbaar

Als voorbeeld noemt Mr. Probz, die eigenlijk Dennis Stehr heet, zijn laatste single Space for two. "Die wordt miljoenen keren gestreamd. Als ik een nieuwe artiest was geweest, was iedereen achter me gaan staan. Maar het is normaal voor mij, omdat ik bekend ben in het buitenland. En dat slaat nergens op."

80 procent van de aandacht die hij krijgt komt van buiten de landsgrenzen, zegt de 34-jarige zanger. "En dat vind ik gewoon gek en een beetje jammer." 

Zelf denkt hij dat dit ook komt doordat hij "te bereikbaar is". "Als ik de divo uit ga hangen kan ik een hype creëren, die de jeugd misschien te gek vindt. Maar ik vind dat niks en ik wil liever mezelf blijven."