Gebruikers van Spotify zullen de muziek van R. Kelly niet langer tegenkomen in samengestelde lijsten van de streamingdienst.

Spotify wil de muziek van de zanger niet langer promoten en stelt een nieuw 'anti-haatbeleid' in werking, waar de muziek van Kelly volgens de streamingdienst onder valt.

"We verwijderen de muziek van R. Kelly uit alle door Spotify redactioneel gemaakte lijstjes en algoritmisch samengestelde aanbevelingen, zoals Discover Weekly", laat Spotify in een verklaring weten aan Billboard.

De woordvoerder benadrukt dat de muziek van de artiest nog wel te beluisteren is in de streamingdienst, maar dat het niet langer door hen gepromoot wordt. "We censureren geen content vanwege het gedrag van een artiest, maar we willen dat onze redactionele besluiten onze normen en waarden meegeven."

Vrouwensekte

Kelly is door meerdere vrouwen aangeklaagd omdat hij een vrouwensekte zou hebben. Ook is hij door twee vrouwen beschuldigd van psychische en lichamelijke mishandeling. Hij zou zeker zes meisjes en jonge vrouwen vasthouden in zijn huizen in Chicago en Atlanta.