Het succes van de Nederlandse band Kensington zorgde ervoor dat alle leden drie jaar geleden last kregen van overspannenheid.

"We zijn als band echt door een dalletje gegaan", vertelt gitarist Casper Starreveld (31) aan VIVA. "Drie jaar geleden kwamen met het succes ook ineens de stress en de druk."

De band was toen bezig met de opnames van hun vierde studioalbum Control en had recentelijk grote hits gescoord met onder meer Streets en War.

"De agenda liep vol, we moesten ineens de hele tijd op de foto en leuk doen; we werden van de ene op de andere dag compleet geleefd", gaat de Kensington-gitarist verder. "Dat overviel ons. We hebben er allemaal op verschillende momenten doorheen gezeten."

Huilen

Starreveld kwam erachter dat hij de druk niet aankon toen hij tijdens de opnames van Control ineens werd overvallen door emoties. "Ineens zat ik hard te huilen zonder dat ik wist waarom. Ik was gewoon overspannen, mentaal en fysiek uitgeput."

De druk die de bandleden voelden door hun succes, zorgde ook voor grote spanningen onderling. "We hebben elkaar nooit de bus uitgevochten, maar allemaal weleens een hotelkamer gepakt om tot rust te komen."

Door met elkaar in gesprek te gaan, onder meer met behulp van een coach, voorkwam Kensington een burn-out.  

"Het keerpunt kwam toen Control uitkwam en omarmd werd door het publiek. Dat gaf ons de boost en het zelfvertrouwen dat we nodig hadden. Toen zijn we als band samen volwassen geworden."

Nieuwe clip Kensington 'Sorry'
Nieuwe clip Kensington 'Sorry'