Hoewel dj Fedde Le Grand zijn werk als internationaal artiest "vet" vindt, vindt hij met name het reizen zwaar. Volgens de dj wordt hij in de periode na zijn afsluitende optreden op het Bevrijdingsfestival in Utrecht geleefd. "Elk uur van de dag is voor mij ingevuld."

"Als je zoveel vliegt als ik, is de lol er wel een beetje vanaf. Het is soms een opgave om weer urenlang tot mijn vliegtuigstoel veroordeeld te zijn."

Dat vertelt de Utrechtse dj, die aangesteld is als Ambassadeur van de Vrijheid, in gesprek met het AD. Het vele reizen is een "aanslag op zijn lijf". Met name in de zomer zou Le Grand het ontzettend druk hebben. 

"Na het Bevrijdingsfestival (Le Grand sluit het festival in Utrecht op 5 mei af, red) draai ik aan één stuk door tot en met september in Mexico, Azië en Amerika. Tot op zekere hoogte word ik dan geleefd: elk uur van de dag is voor mij ingevuld."

Avicii

De dood van Avicii was voor de artiest "een wake-up call". "Zo getalenteerd zijn, zo jong overlijden. Ik heb weleens gezegd dat ik op mijn 45ste stop als dj. Dan zou ik nog vijf jaar op de teller hebben. De dood van Avicii laat wel weer zien dat ik allang blij moet zijn dat ik op mijn 40ste nog op alle wereldfeesten mag draaien."