Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Popgroep Abba kondigt voor het eerst in 35 jaar nieuwe muziek aan

De Zweedse popgroep Abba, die in de jaren zeventig furore maakte, gaat voor het eerst in 35 jaar weer nieuwe muziek uitbrengen.
Door NU.nl

Het besluit om weer de studio in te gaan volgde nadat de groep, bestaande uit Anni-Frid Lyngstad (72), Agnetha Fältskog (68), Björn Ulvaeus (73) en Benny Andersson (71), weer contact kreeg omdat zij meewerkten aan een digitaal project, waarbij met virtual reality een "live"-optreden van de vierkoppige band wordt gecreëerd.

In een bericht op hun Instagram-account laat Abba weten dat "het hen leuk leek om de krachten weer te bundelen". "Het lijkt alsof de tijd had stilgestaan en we alleen slechts een korte vakantie hebben genomen", deelt de popgroep in het aankondigingsbericht. "Een geweldig leuke ervaring. Wij mogen dan ouder geworden zijn, de nummers zijn nieuw", aldus de band. "En het voelt goed."

Een van de twee nieuwe nummers is getiteld I still have faith in you en zal in december door het virtual reality-project worden vertoond in een televisiespecial, gemaakt door de Amerikaanse zender NBC en de Britse zender BBC.

Deze digitale versie van de bandleden is in het najaar voor het eerst te zien, als de Abba-avatar tour van start gaat. In de 'digitale tour' zijn hologrammen te zien die gebaseerd zijn op hoe het viertal er in de jaren 70 uitzag.

Waterloo

Abba brak door in 1974 met de hit Waterloo. De groep verkocht miljoenen platen. Naast Waterloo scoorde de band grote hits met nummers als Dancing Queen, Super Trouper en The Winner takes it all. De groep ging in 1982 uit elkaar.

Abba kwam daarna nog meerdere keren als groep bij elkaar, onder meer bij de première van de musical Mamma Mia!, waar in 2008 ook een film van werd gemaakt. In 2016 trad de groep na lange tijd weer samen op.

Beeld uit video: Abba komt met nieuwe muziek, met deze hits maakten ze furore1:23
Afspelen knop

Abba komt met nieuwe muziek, met deze hits maakten ze furore

Abba komt met nieuwe muziek, met deze hits maakten ze furore


Lees meer over:

ABBA

Aanbevolen artikelen