De nabestaanden van Prince hebben een rechtszaak aangespannen tegen het ziekenhuis waar de zanger vlak voor zijn dood werd behandeld. Ook neemt de familie gerechtelijke stappen tegen apotheker Walgreens. Er zou geen goede zorg zijn verleend.

Negen dagen voor de dood van Prince moest het privé-vliegtuig waarin hij reisde een noodlanding maken, omdat de zanger buiten bewustzijn was geraakt. Hij moest worden gereanimeerd in het Trinity Medical Center in Moline, Illinois.

Nadat hij was bijgekomen weigerde de zanger verder onderzoek en vertrok uit het ziekenhuis.

De familie verwijt het ziekenhuis niet genoeg onderzoek te hebben gedaan naar de pillen die Prince had geslikt.

In het recherche-onderzoek naar de dood van de zanger concludeerden de autoriteiten dat hij waarschijnlijk onbewust namaakpillen heeft ingenomen van de sterke pijnstiller Vicodin. Daarin was het gevaarlijke middel fentanyl verwerkt. De pillen zijn niet onderzocht.

Zorg

In twee filialen van Walgreens, waarin apotheekservices zijn gevestigd, is volgens de nabestaanden onzorgvuldig gewerkt door Prince zware medicijnen te geven zonder dat daar een medische noodzaak voor was.

Ook zouden de zaken de middelen hebben uitgegeven op naam van de lijfwacht van Prince, terwijl ze voor de zanger bedoeld waren.

De familie van Prince wil vooral meer duidelijkheid over zijn overlijden.

Donderdag kondigde aanklager Mark Metz aan dat het strafrechtelijke onderzoek naar de dood van Prince was gestaakt. "We hebben eenvoudigweg onvoldoende bewijs om iemand in staat van beschuldiging te stellen", meldde hij.