De beheerders van de nalatenschap van Prince brengen op 28 september een nieuw album uit met nog nooit eerder uitgebracht materiaal van de overleden zanger.

Dat zegt Troy Carter namens de beheerders tegen Variety.

In de afgelopen twee jaar hebben de beheerders uitgezocht wat Prince allemaal nog op de plank had liggen. "Er zijn tientallen jaren van muziek en video's en het kostte veel tijd om dat allemaal te onderzoeken", aldus Carter.

Uiteindelijk werden er muziekstukken gevonden die niet achtergehouden mochten worden voor de fans, zo vonden de beheerders van de nalatenschap.

Vrijdag werd al de originele versie van het nummer Nothing Compares 2 U uitgebracht. Het nummer werd, zes jaar voordat Sinéad O’Connor met het nummer een wereldhit scoorde, opgenomen door Prince, met Eric Leeds op saxofoon en met achtergrondzang van Susannah Melvoin en Paul Peterson.

De opnamen werden gevonden samen met nooit eerder vertoonde repetitiebeelden van Prince & The Revolution waarop ze in de zomer van 1984 de choreografie op het nummer oefenen.

Twee jaar

Zaterdag was het precies twee jaar geleden dat Prince dood werd aangetroffen in zijn woning. Onderzoek wees uit dat hij was bezweken door een overdosis fentanyl, een opiaat. Vorige week werd bekend dat justitie in de VS niemand gaat vervolgen voor de dood van de popster.