Lindsey Buckingham is weg bij de Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac. 

Dat schrijft Variety. Volgens ingewijden is de 68-jarige gitarist en zanger niet vrijwillig opgestapt. Er zou onenigheid zijn geweest over een aankomende tournee. 

Buckingham speelde tussen 1975 en 1987 bij Fleetwood Mac. Na een afwezigheid van zo'n tien jaar keerde hij weer terug bij de band.

Het nieuws over het vertrek van Buckingham werd in eerste instantie op Twitter gedeeld door gitarist Billy Burnett, die naar verluidt auditie deed voor de band. Hij verwijderde zijn bericht echter een paar uur nadat hij het online had gezet. 

Tournee

De band kondigde ook aan in het najaar weer op tournee te gaan. Daarvoor zijn twee nieuwe bandleden aangetrokken: Mike Campbell en Neil Finn.  

"We hebben gespeeld met Mike en Neil en we hadden echt chemie", zegt Mick Fleetwood daarover in een persbericht. In datzelfde bericht wordt bevestigd dat Buckingham niet mee gaat toeren. "De band wenst hem het allerbeste."

De tourdata worden binnenkort naar buiten gebracht. 

Rumours

Fleetwood Mac werd eind jaren zestig opgericht in Londen. Na het vertrek van oprichter Peter Green werden onder anderen Buckingham en Stevie Nicks bij de band gevraagd. In 1977 leverde Fleetwood Mac een van de succesvolste albums uit die periode af: Rumours

Vorig jaar bracht Buckingham nog een album uit met Christine McVie, ook van Fleetwood Mac.