Jonge vrouwelijke fans van Harry Styles mogen niet langer de nacht doorbrengen bij de Ziggo Dome in Amsterdam, waar de Britse zanger woensdag optreedt. 

De fans zijn weggestuurd door handhavers van de gemeente. Sommige fans bivakkeerden al sinds maandag bij de Ziggo Dome.

Een woordvoerder van de politie benadrukt dat het verboden is om op de openbare weg te slapen. Gemeente en politie hebben samen besloten dat ze overnachtende fans niet langer toestaan. Ze willen geen precedent scheppen voor toekomstige concerten van andere artiesten en bands.

"Gisteren waren het er vijf, vanmiddag al 25. Ze roepen elkaar via sociale media op: 'Kom hier naar toe, want het is hier leuk'. Dat vinden we overdag prima, we willen geen spelbreker zijn, maar we staan niet toe dat ze slaapmatjes, dekens en kussens meenemen. Dan gaan we ze wegsturen", aldus een politiewoordvoerder.

Onderkoeling

Het kan 's nachts afkoelen tot 2 graden. De politie wil niet dat de meisjes onderkoeld raken of slachtoffer worden van diefstal. In november trad Styles al op in AFAS Live. Toen sliepen meer dan honderd fans buiten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!