Voor het eerst sinds zes jaar wordt de lijst met rijkste hiphopartiesten aangevoerd door iemand anders dan Sean 'Diddy' Combs. Jay-Z staat volgens het zakenblad Forbes nu op de eerste plek.

Volgens Forbes wordt het vermogen van Jay-Z geschat op 900 miljoen dollar (ruim 733 miljoen euro). Vorig jaar stond de echtgenoot van zangeres Beyoncé (de bestverdienende vrouwelijke artiest) nog op de tweede plek met een vermogen van 810 miljoen dollar.

Het tijdschrift meldt dat het vermogen van Jay-Z is gegroeid door de toenemende waarde van de champagne en cognac die de artiest heeft uitgebracht. Ook de waarde van zijn platenlabel Roc Nation en streamingsdienst Tidal zou zijn toegenomen.

Gezakt

Diddy voerde zes jaar lang de lijst aan, maar is nu gezakt naar een tweede plek en zou volgens het tijdschrift 825 miljoen dollar bezitten (ruim 672 miljoen euro).

De derde plaats in de lijst met rijkste hiphopartiesten wordt bezet door Dr. Dre, met een vermogen van 770 miljoen dollar (627 miljoen euro). De top drie-artiesten zijn met deze vermogens niet alleen de rijkste hiphopartiesten, maar gelden tevens als de meest vermogende personen in de gehele muziekindustrie. 

Drake en Eminem sluiten de top vijf af: zij zouden volgens Forbes ieder 100 miljoen dollar bezitten (ruim 81 miljoen euro).