BLØF heeft dinsdagavond de meeste prijzen in de wacht gesleept bij de uitreiking van de 100%NL Awards. De Zeeuwse band mocht twee awards in ontvangst nemen. Ook Guus Meeuwis, Marco Borsato, De Toppers en Kensington vielen in de prijzen.

BLØF won met Zoutelande de prijs voor Hit van het jaar. De track Wereld van verschil, waar ook Typhoon aan meewerkte, won de 100% NL Award voor meest gedraaide track.

Guus Meeuwis won een award in de categorie Beste zanger. Marco Borsato nam voor zijn plaat Thuis de award in ontvangst voor Beste album. Borsato is in de negen jaar van het bestaan van de publieksprijzen recordhouder. Hij verzamelde er in de afgelopen jaren al acht in totaal.

Kensington sleepte de 100% NL Award voor beste band in de wacht. Het is voor het derde jaar op rij dat Kensington deze publieksprijs wint. De Toppers wonnen in de categorie Beste Live Act voor hun concerten in de Amsterdam ArenA.

100%NL Award kwam voor Gerard Joling als verrassing
60
100%NL Award kwam voor Gerard Joling als verrassing

Miss Montreal

De award voor Beste zangeres ging naar Miss Montreal die in het verleden al drie beeldjes mee naar huis mocht nemen. Nieuwkomer Vinchenzo is verkozen tot Talent van het jaar.

Ronald Sebök van 100% NL zegt: "Ik ben ontzettend trots dat we deze publieksprijzen nu alweer voor het negende jaar op rij uitreiken. Er is ontzettend veel talent in ons eigen kikkerlandje. Dat zie je pas echt goed op een avond als deze."

Anouk

De 100% NL Award voor Muziekmoment van het jaar was al in december uitgereikt aan zangeres Maan voor haar deelname aan het programma De beste zangers van Nederland. Anouk was al verzekerd van de 100% NL Oeuvre Award. Twintig jaar na haar doorbraak met Nobody's Wife werd zij dinsdag in club Panama geëerd voor haar gehele muzikale oeuvre.