Rotjoch vindt het wrang dat rapartiesten in Nederland vooral negatief in het nieuws komen. De presentator en bedenker van hiphopplatform 101Barz geeft daarom zelf amper interviews.

"Meestal doe ik alleen nog interviews als ik zelf promotie nodig heb, en dan binnen de hiphopscene", zegt Rotjoch (echte naam Angelo Diop) in een interview in de VARAGids.

"Neem dat hele Boef-incident. Dat wordt zó opgeblazen, er gebeuren veel ergere dingen in dit land, maar hier moet opeens iedereen een soort van mening over hebben", vervolgt Diop, die in 2016 de Pop Media Prijs won.

"Dat komt door zijn profiel. Als er iets goeds gebeurt, dan hoor je het niet. SBMG heeft bijna een miljoen geïnvesteerd in een project voor zonnepanelen in Suriname, maar daar hoor je niemand over."

Nieuwe generatie

Maar de 36-jarige geboren Amsterdammer verwacht wel dat de situatie ooit zal verbeteren.

Volgens Diop zullen de mensen die nu belangrijke beslissingen nemen, worden vervangen door mensen die zijn opgegroeid met platformen zoals 101Barz. Op dit moment heeft dit platform ruim een half miljoen abonnees. 

"Dan staat er een nieuwe generatie op, (…) Ik kom nu al jonge multimiljonairs tegen die zijn opgegroeid met 101Barz. Die geven mij ook weer business opportunities."